WordPress tanfolyam – Miért NE készítse el saját maga a weboldalát?

 Kategória: marketing

Sokan vannak az olyan fiatal IT vagy programozó szakemberek, akik némi tapasztalatszerzés után maguk is WordPress tanfolyam lehetőségét ajánlják teljesen kezdők számára, azt javasolva, hogy mindenki készítse el saját maga a weboldalát, és azzal kecsegtetve, hogy ha Ön náluk megtanulja a weboldal-készítés csínját-bínját, akkor nem kell sok pénzt fizetni a fejlesztőknek, hanem ingyen meg lehet úszni a dolgot (mármint az ő általa tartott wordpress tanfolyam elvégzéséért fizetett díjat nem számítva).

Ezeknek a tanfolyamoknak a haszna kétségtelem, ha valaki magáncélra szeretne saját weboldalt készíteni, de az érvelés rögtön sántítani kezd, amikor egy vállalkozás vezetőjét szeretnék meggyőzni arról, hogy a vállalkozása weboldalát saját maga készítse.

Véleményem szerint mindenki azzal foglalkozzon, amihez a legjobban ért, azaz a vállalkozás tulajdonosa, vezetője az üzletfejlesztéssel; a weboldal fejlesztését és a vállalkozás online marketingjét pedig bízza az ahhoz jobban értő szakemberre.

Azzal az általános véleménnyel is egyetértek, hogy ha azt szeretnénk, hogy a vállalkozásunk weboldala bevételt termeljen, akkor professzionális és korszerű weboldalt és komplex online marketinget kell alkalmaznunk, amibe bizony be kell fektetnünk pénzt és energiát.

WordPress tanfolyam – Miért NE készítse el saját maga a weboldalát?

A WordPress tanfolyam lehetőségét kínálók szerint:
Százezreket spórolhatsz meg! Egy tényleg profi csapat által elkészített weboldal több százezer Ft-ba is kerülhet. És ez csak az indulás! A folyamatos karbantartási díjak súlyos tízezrekbe fog kerülni.
Véleményem szerint: 
Profi vállalkozásnak profik által készített weboldalra van szüksége. Egy profi vállalkozás nem engedheti meg magának, hogy dizájn, felépítés, vagy működés szempontjából hibás vagy korszerűtlen megoldást alkalmazzon. Egy profi vállalkozás nem engedheti meg magának, hogy karbantartás híján adatvesztés következzen be, vagy weboldala hackertámadásnak essen áldozatul. (Kellett már helyreállítanom más által készített, és nem karbantartott weboldalt – a legnagyobb kára a vállalkozásnak a hitelesség-csökkenés volt a látogatói szemében.)

A WordPress tanfolyam lehetőségét kínálók szerint:
Ha egy olcsóbb fejlesztőt bízol meg, ő nem ért a Te vállalkozásodhoz, nem tudja mi az igazán fontos neked. Egy külsős nem ért olyan jól a marketinghez, üzletedhez mint Te így nem fog tudni olyan eredményeket hozni, mintha a saját kezedben tartanád a weboldalad.
Régen mindig fel kellett hívni a fejlesztőt, minden egyes kis változtatásért. Neked van időd napokat vagy akár heteket várni, ha egy új ötleted van és meg akarod valósítani? Kitaláltál egy új kampányt, de fel kell hívni a programozód? Akár 2 hétbe is telhet míg minden beindul és addigra már nem lehet olyan sikeres az egész.
Véleményem szerint:
Kizárólag olyan online marketing szakemberrel szabad felépíteni a vállalkozásunk online marketingjét és weboldalát, aki tisztába került az Ön üzleti céljaival, kellő tapasztalata van a marketing területén, és a megközelítése inkább marketing fókuszú. Persze, ismernie kell a weboldal fejlesztés legújabb trendjeit, de a legfontosabb, hogy az Ön számára érthetően, mérhetően és hasznot hajtóan építse fel vállalkozása online marketing rendszerét. Természetesen hozzáértő szakember megbízása drágábbnak tűnhet kezdetben, de csak olyan szolgáltatást vegyen igénybe, ahol Ön előzetesen meggyőződhet, hogy a döntés mindig az Ön kezében van. “Szórja a pénzt marketingre két kézzel, de szedje be tíz kézzel!”

A WordPress tanfolyam kínálók szerint:
A legtöbben ugyanazt csinálják, mint amit te is meg fogsz tudni a tanfolyam elvégzése után. Egy kész WordPress sablonba belemásolják a tartalmad. Persze vannak egyedi webfejlesztők, de sokkal drágábban dolgoznak! Ha elvégzed a tanfolyamot, szinte ugyanarra leszel képes, mint a programozó, akit felvennél!
Véleményem szerint:
“Szinte ugyanarra lesz képes?!” – Tehát egy kicsivel gyengébb / rosszabb weboldalt fog tudni saját maga készíteni, mint a lesajnált átlag-fejlesztők! Megéri ez Önnek? Önnek a vállalkozása fejlesztésével kell foglalkoznia elsősorban. Biztosan sokan próbálkoznak pénzt keresni tartalmak ingyenes sablonokba történő bemásolásával, illetve magam is találkoztam már gyenge minőségű, ezzel szemben drága egyedi fejlesztéssel, aminek a fejlesztője már rég árkon-bokron túl járt. Javaslom, hogy olyan weboldal-készítőt keressen, aki azt állítja magáról, hogy csak olyan minőségi és korszerű sztenderdeken alapuló munkát ad ki a kezéből, amit bárki más hozzáértő már akár aznap is folytatni tudna. Ha nem szeretne sarokba szorulni, bízzon meg ilyen online marketing szakértőt és weboldal-készítőt!

Az alábbi világszínvonalú eszközök felhasználásával építem fel premium minőségű, de a felhasználó számára mégis egyszerű tartalomkezelést biztosító weboldalaimat:
Picture1
Picture2
Picture3
Picture4
Picture5
Picture6
Picture8
Picture9
Picture10
Picture11
Picture12
Korábbi cikkek
sikeres weboldalmarketing szövegírás