Nem mobilbarát weboldal = hátrányos

Túl kicsi a szöveg (hangyabetűk)

Nehéz lehet kattintani a menüre

Csúsztatni és nagyítani kell az oldalt

A Google bünteti: hátrasorolja a keresőjében

Mobilbarát weboldal az, ami okostelefonon áttekinthető. A mobilbarát weboldal tervezésekor kizárólag arra ügyelnek, hogy mobilon jól nézzen ki.

mobilbarát weboldal
Régi weboldal és egy csak mobilra optimalizált weboldal

RESZPONZÍV WEBOLDAL = AKÁR 70%-KAL TÖBB LÁTOGATÓ

Meglepően sok vállalkozásnak van 10 évnél régebbi weboldala. Tipikusan azok keresnek meg engem, akik felismerték, hogy a régi weboldaluk sem nem szép (divatos) – tehát nem fog tetszeni az odalátogatóknak, sem nem korszerű (reszponzív) – mert a Google bünteti, azaz a találati listában hátrébb sorolja, ha nem mobilbarát / reszponzív. Ezek a vállalkozások már azzal is tisztában vannak, hogy egyre többen már csak mobilon böngésznek, és ha az ő weboldaluk ennek a követelménynek nem felel meg; ők egyszerűen “eltűnnek a színről”.

 

Sok olyan cég is megkeres, akik csak azért szeretnének egy új, reszponzív, modern weboldalt, mert meglévő ügyfeleik előtt szégyellik a régit. Ők bemutatkozásra szeretnék használni az új weboldalt.

A leggyakoribb eset az, amikor egy cég a cégfilozófiáját megváltoztatja (mert például nagyot növekedett) és ezért amúgy is újrafogalmazza a fő üzeneteit, és mindezt már egy korszerű, reszponzív weboldalon szeretné megjeleníteni.

Reszponzív = korszerű

Reszponzív, mobilbarát weboldal
Reszponzív, mobilbarát weboldalTeljesen reszponzív weboldal, minden eszközön olvasható, és egyik aloldala sem "törik össze" mobilon.

A mobilon böngésző +70% ember is ott marad az oldalon

Kényelmesen olvasható a szöveg mobilon és tableten is

A menü kézre áll kis képernyőn is

A szöveg illeszkedik bármilyen képernyőmérethez, felbontáshoz és eszközhöz

A reszponzív weboldal célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson – könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel – a legkülönfélébb eszközökön (az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig).

Egy reszponzív elv alapján tervezett oldal tökéletesen igazodik a megjelenítő eszközhöz, mindezt rugalmas felépítéssel, flexibilis képekkel.