Marketing kivitelező: hiány van belőle

 Kategória: marketing

Ha már elolvasott néhány online marketing témájú könyvet, elment pár ilyen témájú konferenciára, beiratkozott egy-két klubba, akkor már mindent tud, nincs más hátra, el KELL kezdeni, bele kell csapni a tervek megvalósításába. Hamar kiderül azonban, hogy Magyarországon ma marketing kivitelező hiány van, Önnek pedig kevés az ideje ezzel foglalkozni.

Az online marketing egy nagyon komoly technikai sport; jó sok szoftvert, technikai megoldást, platformot kell napi szinten használnia ahhoz, hogy sikereket tudjon elérni.

Látogatókat kell szereznie Facebook-ról, Ads-ből, ehhez érdemes tudnia, hogy milyen hirdetések hozzák a legalacsonyabb kattintási költséget és legmagasabb konverziót. El kell készítenie a funneljeit, ehhez is valamilyen szoftvert kell használnia, pl. WordPress-t (illetve ennek bővítményeit, témáit, pl. OptimizePress vagy MemberPress) vagy Clickfunnels-t. Automatizálnia kell a marketing- és értékesítési folyamatait, például MailMaster / SalesAutopilot / Automizy / ActiveCampaign segítségével. Tesztelni is érdemes a rendszereket különböző, hatékonyságot figyelő szoftverekkel, mint például CrazyEgg vagy HeatMap.

Ezeket a feladatokat (és még egy csomó minden mást) kétféle módon tud elvégezni: saját maga csinálja meg vagy alvállalkozók segítségével készítteti el.

Kiszervezheti egy-az-egyben minden részét egy-egy szakértő kivitelezőnek, ha a cégének van már pénze erre. Ha jó kivitelezőt választ, csak az fogja visszatartani, hogy mennyi fejlesztést tud előre finanszírozni. A könyvek, konferenciák és klubok segítségével már át tudja látni a lényeget, így van esélye arra, hogy sikeresen kiszervezze a munkákat.

Az ügynökségek viszont drágák, gyakran megfizethetetlen kategóriába tartoznak egy mikrovállalkozás számára. Ráadásul ma Magyarországon marketing kivitelező hiány van, mondjuk ki. Olykor még annak is nehéz megfelelő partnert találni, aki egyébként ki tudná fizetni.

Látja, hogy maga az online értékesítés rendszere nem bonyolult ugyan, de összetett. Annak, aki be akar segíteni Önnek, át kell látnia mindent Márpedig jelenleg nem csak a cégén kívül, de az Ön saját cégében is nagy eséllyel csak egyetlen ember van, aki átlát mindent, ez pedig Ön, saját maga.

Korábbi cikkek
frissült a wordpresskeresőoptimalizálás 2019