Lehetséges biztonsági rés a weboldalán

 Kategória: weboldal karbantartás

November végén, december elején írtam legutóbb a weboldal biztonsági rés veszélyeiről, nevezetesen, hogy a WordPress 5-ös főverziója sem volt még teljesen biztonságos. Most leírom az azóta felmerült fontosabb információkat, fejleményeket, amikkel szeretném, ha minden ügyfelem  és olvasóm tisztában lenne, nehogy veszélyben legyen a weboldala. Emiatt lett elég hosszú ez a cikk.

WordPress 5.1 és 5.1.1

December elején azt írtam, hogy még nem szabad telepíteni a WordPress 5.0-as verzióját, amíg az ilyen fejlesztéssel együtt járó gyermekbetegségek nem lettek meggyógyítva. Itt a WordPress legújabb főverziójának alverziója, ami minden régebbi verzióban megtalálható biztonsági rést is javít. Érdemes mielőbb telepíteni a frissítéseket, és ezt már én is telepíteni fogom az általam karbantartott weboldalakon. Segíthetek benne? Írjon nekem!

Easy WP SMTP bővítmény – súlyos biztonsági rés!

Ha használja ezt a bővítményt, azonnal frissíteni kell, mert súlyos biztonsági rés van benne: rosszindulatú támadók adminisztrátori fiókokat tudnak létrehozni az 1.3.9-es verzió sérülékenységét kihasználva, illetve akár a weboldalt is elérhetetlenné tudják tenni! Én nem ezt a bővítményt használom, de szívesen segítek megnézni az Ön weboldalán.  Segíthetek benne? Írjon nekem!

HTTPS átállás

A Google és általában az internetes környezet egyre nagyobb hangsúlyt helyez a biztonságra, az adatok védelmére. 2019-ben már alapkövetelmény, hogy https:// legyen a weboldala címének elején. Ha a weboldala http:// kezdetű a https:// helyett, akkor érdemes mielőbb megcsinálni az átállást, ugyanis a böngészők egy része “nem biztonságos” címkével látja el a weboldalt, így vagy meg sem tekintik a látogatók, vagy azt hiszik, hogy azért jelöli így a böngésző, mert nem biztonságos a weboldal. A Google is előrébb rangsorolhatja azokat az oldalakat, amelyek titkosított csatornán kommunikálnak a felhasználók böngészőjével. Segíthetek benne? Írjon nekem!

Havi biztonsági mentés & karbantartás szolgáltatás

A legfontosabb biztonsági mentés az lett volna, amit nem végeztünk el. Megcsináljam Ön helyett a rendszeres biztonsági mentéseket? Mikor csinált egyáltalán utoljára biztonsági mentést a weboldaláról? Mennyi munkája veszne el egy esetleges fertőzés következtében, nem is beszélve a céget ért negatív hatásról, bizalomvesztésről? Ha ezeken még nem gondolkozott el, két tanulságos esettanulmányon keresztül mutatok elrettentő példákat.

Szeretné biztonságban tudni a weboldalát, és profira bízni a karbantartását? Az alul található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül keressen meg egy személyre szabott ajánlatért!

Weboldal megújítás

2-3 évente érdemes megújítani a weboldalakat, mert a trendek folyamatosan változnak. Mikor készült a weboldal? Ha 2015-ben vagy régebben, érdemes átnéznünk, hogyan lehetne modernebbé tenni! Judit is meglépte ezt, és nem bánta meg.

Weboldal elemzés

Weboldal, ami 1 hét alatt hoz annyi vevőt, mint korábban 1 év alatt?! Ez valóban megtörtént eset, de ide eljutni bizony sok munkába telik. Mégis el kell valahol kezdeni, és mivel tapasztalataim szerint a magyar weboldalak legtöbbje még a legalapvetőbb vevőszerzési képességekkel sem rendelkezik, tulajdonosaik hiába remélik, hogy majd elegendően sok érdeklődőt vonzanak. Szeretnék segíteni a magyar vállalkozásoknak, hogy legalább tisztában legyenek vele, hol és mit rontottak el. Ezért felajánlok egy INGYENES WEBOLDAL ELEMZÉST, nemcsak több, mint 80 mutató szerint elemzi a weboldal SEO minőségét, hanem “kézzel-szemmel” át is nézem azt, és az ergonómia javítására is javaslatokat teszek. Amennyiben #hangyabetűs (nem mobilbarát) weboldala van, különösen javasolt ezt igénybe venni.

Korábbi cikkek
storytellingweboldal lehetőség