Jön a Gutenberg WordPress főverzió

 Kategória: weboldal karbantartás, weboldal technológia

Gutenberg a hibás. Na nem Johannes Gutenberg, német ötvösmester, feltaláló, aki a fém hangyabetűket kitalálta, hanem a Gutenberg WordPress főverzió.

Miért fontos erről tudni?

Ha követi a WordPress fejlesztés legutóbbi (egy éves) híreit, tudhatja, hogy a jövő héten kijön a legújabb WordPress főverzió (5.0), céldátum november 27.

Anélkül, hogy elmerülnénk a technikai részletekben, hogy mi az új benne, tudnia kell, hogy ez a főverzió magával hozza a teljesen új Gutenberg WordPress szerkesztőt is, ami lecseréli a jó öreg TinyMCE szerkesztőt, amit eddig is használt.

Mit okozhat a Gutenberg WordPress verzió?

Amellett, hogy teljesen új (és az ígéretek szerint jobb) felhasználói élményt nyújt azok számára, akik (részben) maguk szerkesztik weboldalukat, blogjukat, hírleveleiket, kompatibilitási gondok forrása is lehet; akár egy teljes weboldal is megállhat miatta.

Most, bár a legújabb verzióra frissítés általában jó taktika (és karbantartási szolgáltatásommal) erre buzdítom ügyfeleimet, azt javaslom, hogy ne csapjunk a lovak közé, és ne frissítsünk rögtön a Gutenberg WordPress verzióra, hanem inkább profi módon várjuk ki az első adag hibák kijavítását, és akkor tegyük ezt meg.

Ha

  • összeomlott a WordPress weboldala,
  • nem tudja, hogyan hozhat létre új cikkeket a blogjában,
  • elveszett az új beállítások és lehetőségek között,

elindítottam a Gutenberg-javítókészlet szolgáltatásomat, amire az alábbi kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni:

Korábbi cikkek
leiratkozó oldal