Hogyan tegyünk jövedelmezővé egy szakmai anyagot? Online ügyfélszerzés a fiókból.

 Kategória: márkaépítés, marketing, üzlet

Az elmúlt 3 év során 88 szakmai cikket írtam, 2 hetente átlagban egyet. “Online ügyfélszerzés érthetően” című blogomban mindarról írok, ami hozzásegítheti az olvasót, hogy több ügyfele legyen az internetről. A cikkek ingyenesek; pénzért vagy kedvezményért nem kérek feliratkozást.

Mégis, amikor egy régi ismerősöm jelentkezett, hogy lenne neki a fiókban 20 évnyi szakmai anyaga (elektronikai alkatrészek és kapcsolástechnika cikkek), meglepődtem az ötleten. A kifejezetten szakemberek számára készült és alaposan kidolgozott szakmai cikkeket a cég nyomtatott könyvek és CD-k formájában terjesztette ügyféllátogatások és kiállítások alkalmával. Az interneten csak szakmai magazinokban jelent meg népszerűsítési céllal, csak a népszerűség-növekedést nem lehetett éppen mérni.

Ismerősöm azt kérte, hogy segítsek őket megtanítani arra, hogyan tudnának egy új weboldalt létrehozni a 20 év szakmai cikkeiből úgy, hogy ez a tartalom érdeklődőket vonzzon, akikből aztán új ügyfelek lehetnek.

Az “online ügyfélszerzés a fiókból” projekt során…

…kidolgoztam egy képzési tervet a megbízó számára, ahol elsajátították a keresőoptimalizálás (SEO) és az online ügyfélszerzés alapjait egy 6 órás konzultáció keretében:

1) A korszerű SEO alapjai – hogyan írjunk keresőoptimalizált cikkeket?
2) A korszerű, keresőbarát weboldal – mire figyeljünk, ha weboldalunkat minél előrébb akarjuk látni a keresőben?
3) Mit és mi célból optimalizáljunk, és mi az, amivel nem kell foglalkozni? Mit szeret a Googlebot?
4) Hogyan hozzunk létre ügyfélszerző oldalakat a már meglévő cikkeinkből? (“Marketingelni…”)? Mit kezdjünk az így megszerzett érdeklődőkkel?
5) Hogyan építsünk fel egy reszponzív, mobilbarát oldalrendszert, hogy az saját erőforrásból is folytatható legyen?
6) Mit tegyünk akkor, ha az organikus pozíció felépülésénél gyorsabban akarunk sok kattintást és érdeklődést? Miért fontos a jó SEO a hirdetési kampányokhoz?

A seosiker.hu SEO elemző szerint meg is lett az eredménye a munkának:

online ügyfélszerzés

Az Ön fiókjában is ott lapul egy csomó szakmai tartalom?

Készítsen belőle ügyfélszerző weboldalt!

Korábbi cikkek
GDPR megfelelő weboldal