Frissült a WordPress weboldalam – nem tudom szerkeszteni, mit tegyek?

 Kategória: weboldal karbantartás

Három héttel ezelőtt szóltam, hogy nemsokára jön a WordPress 5.0-ás verzió, és valóban; egy héttel ezelőtt frissült a WordPress egy főverzióval. Azokon a honlapokon, ahol automatikusra volt állítva a frissítés, ez a változás érvényesült is, körülbelül olyan hatást okozva, mintha a szerkesztőfelület úgy nézne ki, mint az egy üveg abszint elfogyasztása utáni kubista festmény…

Egy hét tapasztalata alapján mondhatom, hogy sok honlap-tulajdonosnál problémát okozott ez, és ők ezt kiabálták a virtuális térbe:

Frissült a WordPress weboldalam – Szerettem volna a honlapom frissíteni de valamiért nem sikerült.
Megváltozott esetleg a felület kezelése?

Gyors segítségként javaslom, lépjenek be a WordPress weboldaluk admin felületére és telepítsék a Classic Editor bővítményt. Ez a bővítmény visszahozza a korábbi szövegszerkesztőt, így akinek sem ideje sem cérnája megismerni / megtanulni az új Gutenberg blokkszerkesztőt, ez egy jó megoldás lehet.

Hogyan lehetett volna elkerülni a problémát?

Néha a weboldal karbantartás azt jelenti, hogy “nem csinálunk semmit; várunk”, azért, hogy egy főverzió frissítés után javítva legyenek az apróbb-nagyobb hibák, így majd csak a hibajavítások után térjünk át az új verzióra.

Ennek legjobb módja, hogy átmeneti időre letiltjuk a kritikus frissítéseket. Az én ügyfeleim közül egyik sem ütközött a fenti problémába, mert a karbantartási szolgáltatásom keretében figyeltem erre. Pályázati tanácsadó partnerem, Magyarország legnagyobb pályázati irodája továbbra is aktívan tette közzé blogbejegyzéseit, étteremtulajdonos ügyfelem pedig úgy publikálta az eheti menüt a honlapon, hogy mit sem tudott az esetleges problémáról. Mindezt azért, mert honlapjaikon nem frissült a WordPress, hiszen átmenetileg ezt állítottam be rajtuk.

Ha azt szeretné, hogy honlapjával kapcsolatban később se érje kellemetlen meglepetés, írja le igényét itt:

Korábbi cikkek
leiratkozó oldalmarketing kivitelező