AUTOMATA E-MAIL KAMPÁNY SZOLGÁLTATÁS

Mit tud egy automata hírlevélküldő? 

Mit tud egy automata hírlevélküldő, amit más rendszer (akár a saját levelezőprogramunk, pl. Gmail, Outlook, Thunderbird, Apple Mail) nem?

A feliratkozó listák karbantartásán és értékelésén, a levelek professzionális tervezőrendszerén, az elküldések, megnyitások és kattintások nyilvántartásán és rendszerezésén kívül a legfontosabb, hogy egy ilyen professzionális rendszer egyben automata hírlevélküldő is, azaz az általunk előre kigondolt mondanivalót előre meghatározott időzítésű és feltételű levélsorozattá lehet vele alakítani és a címlistát az aktivitás alapján finoman lehet szegmentálni.

Példa levélsorozat

Hogy néz ki mindez egy példán keresztül?

Webáruház esetén speciális autoreszponder és –követő levélsorozatokat szoktunk használni, de alább egy, a szakmai blogra feliratkozáskor javasolt mini automata-sorozatot mutatok be.

 1. A feliratkozás után közvetlenül érdemes küldeni egy első levelet. Amellett, hogy üdvözöljük, és megköszönjük feliratkozását, itt lehet ráerősíteni a szakmai blogunk előnyeire. Megoszthatunk itt például korábbi ügyfeleink ajánlásaiból; hogyan változtatta meg életüket az, hogy a blogunkat kezdték olvasni.
 2. Pár nappal az első után küldjük ki a második levelet. Ez lesz a legeslegfontosabb levél, amit kiküldünk. Ugyanis a feliratkozók rendszerint elolvassák az első, feliratkozáskori levelet. Ha sikerül rávenni őket, hogy kinyissák a második levelet, és hogy meglássák ennek hasznát, egy pozitív trendet indítottunk el a gondolkodásukban ezáltal. Tehát ha az első két levelet elolvasták, el fogják olvasni a többit is.
 3. A harmadik levelünkben – ismét pár nappal az előző után – küldjük el azt a cikkünket, ami mindenki másnak a leginkább tetszett korábban. Tegyünk fel pár kérdést a cikkel kapcsolatban és igyekezzünk bevonni az olvasót (aki már nem csupán feliratkozó).

Miért szeretem ezt csinálni?

A marketing szövegírás valami ehhez hasonló érzés számomra:

“Ha három madár lennék, látnám magam felülről, amint magam után repülök.”
Sándor György, humoralista

Szeretem ezt az érzést. Itt mesélek róla, hogy miért >>>

A legtöbb weboldal tulajdonos azt szeretné, hogy a weboldala minél több érdeklődőt vonzzon és persze minél több vevőt szerezzen. Addig a legtöbben el is jutnak, hogy megbíznak egy informatikust, aki össze is állítja a vállalkozás weboldalát, ami – tegyük fel – jól is néz ki (sajnos, ez sem teljesül minden esetben).

A legtöbbször az szokott történni, hogy a “weboldal szövegek” megírására már nem kerül sor. Rendszerint ezt eredetileg a megbízó, a vállalkozás vezetője vállalja magára, de – ezek a példák bizonyítják – ez nem a legegyszerűbb feladat.

Mit takar a szegmentálás?

A címlista szegmentálása annyit jelent, hogy különböző aktivitások alapján (pl. mennyi levelet nyitott ki és olvasott el, melyik leveleket olvasta konkrétan, mire kattintott a levelekben, vásárolt-e már korábban stb.) szét lehet választani a feliratkozókat csoportokba, amik alapján más-és-más, a személyes preferenciákra jobban reagáló leveleket, sorozatokat lehet küldeni különböző szegmenseknek (azaz csoportoknak).

Miért hasznos egy automata hírlevélküldő rendszer?

MIÉRT JÓ EGY AUTOMATA HÍRLEVÉLKÜLDŐ ALKALMAZÁSA? 

 • Mert ez rengeteg munkát levesz a vállunkról, hiszen nem kézzel (esetleg egyenként) kell küldözgetnünk a leveleinket
 • Mert a címzettek emellett úgy látják, hogy mi magunk küldtünk nekik levelet (sok megszemélyesítési beállítás szolgál erre)
 • Mert így a címzettek aktivitása (elolvasás, esetleg egy belső linkre kattintás) mind nyilvántartásba kerül, és segíti egy egészséges feliratkozói lista fenntartását

Ha valakinek tehát megtetszik – mondjuk a szakmai blogunk – annyira, hogy feliratkozik rá, ez remek hír, hiszen máris kinyilvánította érdeklődését. De mit mondunk neki, ha ő jóval később csatlakozott, mint mások?

Erre való az automata hírlevélküldő: elküldhetjük neki az összes eddigi cikkünket, de nem egyszerre, hanem párnaponként egyet, hogy lehetősége legyen felvenni a fonalat egy kényelmesebb tempóban.

Egy másik példával élve; ha esetleg valaki vásárolt a weboldalunkon keresztül, és még szeretnénk rávenni, hogy mást is vegyen (upsell) később, küldjünk neki egy 3 levélből álló minisorozat-levelet, amiben a vásárolt termékhez kínálunk hasznos kiegészítőket.

Nem mindegy, kinek küldünk hírlevelet!

Mik a fő akadályai annak, hogy kiválasztott célcsoportunknak eredményes reklámlevelet küldjünk?

 • A kéretlen levelet a spam-szűrő elkapja és karanténba teszi
 • A címzett a levelet nem nyitja ki
 • Ha esetleg kinyitotta, nem olvassa el

Rengeteg tanulmány foglalkozik ezeknek az akadályoknak a leküzdésével; most csak dióhéjban a lényeg:

 • Ne küldjünk kétes eredetű címlistára levelet, hanem csak megbízható, hivatalos listákkal dolgozzunk, ahol a szereplők hozzájárultak reklámlevelek fogadásához, illetve küldhetünk saját blogunk feliratkozóinak is, amennyiben ezt előre jeleztük
 • Érdekes, figyelemfelkeltő címet és tartalmat hozzunk létre, hogy kitűnjünk a szürke, unalmas tömegből (mert bizony sokan próbálkoznak – kéretlen – reklámlevél küldésével)
 • Használjunk professzionális levélküldő szoftvert és ne szégyelljünk segítséget kérni szakértőtől, ha esetleg elakadunk valahol

Miben tudok segíteni? Egy tipikus együttműködési ajánlat:

A szolgáltatás tipikus tartalma (javasolt):

 • Kampánytervezés az összes e-mail kampányra (3 együttműködési alkalom / 2 óra alkalmanként a fejlesztési projekt alatt)
 • Hírlevelek megírása a megrendelő útmutatása és céljai szerint, automata hírlevél sorozatok készítése (4 levél / sorozat, 4 sorozat)
 • Hírlevelek/sorozatok felprogramozása, lista és szegmentálási beállítások, függőségek elvégzése a megrendelő útmutatásai szerint
 • Címlista karbantartás, kampány-üzemeltetés, szegmentálás finomítása (4 óra / hónap, 6 hónap)
 • Feliratkoztató (opt-in) form-ok (3 db) felprogramozása, beállítása, feliratkozási forgalom levelező-listá(k)ra irányítása.

Az automata hírlevél szolgáltatás ára nem tartalmazza a marketing adatbázis beszerzését vagy digitalizálását. Javaslom saját (feliratkozói) adatbázis mellett az Opten és a HBI listáit igénybe venni, mert ott az e-mail cím tulajdonosa hozzájárult a reklám célú levelek fogadásához is (a saját adatbázisban korábban kezelt címek valószínűleg nem!).

További előnyök a PREMIUM WEBOLDAL csomagban

Amennyiben Önnek WordPress weboldala van, vagy azt tervezi – az automata hírlevél szolgáltatás további előnyeit tudja kihasználni:

 • Blogja feliratkozói automatikusan bekerülnek az Ön által megjelölt címlistába (akár korábban vásárolt címlista is lehet ez)
 • Egy weboldalon belül korlátlanul és precízen irányíthatók a feliratkozók; részletesebb információnk lesz arról, hogy mi érdekli őket

10 ok, hogy miért használjon automata hírlevélküldő rendszert

 • Karbantartott e-mail adatbázis
 • Professzionális e-mail tervező
 • Ügyfelek szegmentálása
 • Minden csoportnak más üzenet
 • Akkor is dolgozik, mikor Ön pihen
 • Mérhető olvasási aktivitás
 • Sokféle koreográfia
 • Folyton az ügyfelek tudatában
 • Kattintások nyilvántartása
 • Beállítható időzítés

Többféle automata hírlevélküldő rendszer